ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ (Computer assistance – Robotics Knee Arthroplasty)

By: | Tags: | Comments: 0 | December 15th, 2019

Δρ Νικόλας Χατζηνικολαου Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Μικροχειρουργός.

Πρόκειται για ασθενή 65 ετών  με βαριά οστεοαρθρίτιδα και των δυο γόνατων. Ο ασθενής χειρουργήθηκε με την χρήση της νέας εξειδικευμένης τεχνικής (Computer assistance – Robotics Knee Arthroplasty) κοινός υποβοηθουμένης Ρομποτικής Αρθροπλαστικής Γόνατος).

Εδώ και 4 χρόνια στην Κλινική μας χρησιμοποιούμε την εξατομικευμένη Ολική αρθροπλαστική γόνατος κατά την όποια γίνεται προ εγχειρητικός  έλεγχος με μαγνητική τομογραφία και ειδικές ακτινογραφίες  στον ασθενή και ακόλουθος προετοιμάζεται ειδικό Εμφύτευμα,  το οποίο χρησιμοποιείτε στο χειρουργείο ούτως ώστε η Ολική  αρθροπλαστική  να είναι απόλυτα ακριβής στο μέγεθος και στις απαιτήσεις του κάθε ασθενούς.

Εδώ βλέπουμε προεγχειρητικη φωτογραφία  του ασθενούς καθώς και προ- εγχειρητική ακτινογραφία.
Βλέπουμε  την βαριά οστεοαρθρίτιδα με την βαριά Παραμόρφωση και των δύο  γόνατων.
Εδώ βλέπουμε την Μετεγχειρητικές ακτινογραφίες και Φωτογραφία , όπου φαίνεται η Διόρθωση της Παραμόρφωσης.


Η μέθοδος αυτή μειώνει παρά πολύ τις επιπλοκές και αυξάνει την  ακρίβεια και το καλό  αποτέλεσμα του χειρουργείου. Μειώνει επίσης την απώλεια αίματος, μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο και δίνει στον ασθενή ένα καλό αποτέλεσμα ούτω ώστε να κινητοποιηθεί σχεδόν άμεσα.Εδώ βλέπουμε των ασθενή δέκα  ημέρες μετά το χειρουργείο να χρησιμοποίεί το μηχανοκίνητο Όχημα του !!!!