Μεταμόσχευση ΧονδροΚυττάρων (Περιστατικό Ασθενή μας)

By: | Tags: | Comments: 0 | December 9th, 2019

Δρ Νικόλας Χατζηνικολαου Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Μικροχειρουργός.

      Πρόκειται για ασθενή 35 ετών οποίος είχε υποστεί Ρήξη Προσθίου Χιαστού και Έξω μηνίσκου σε ηλικία 18 ετών. Τότε είχε γίνει μόνο Ευρεία μηνισκεκτομή Έξω μηνίσκου χωρίς να αποκατασταθεί ο Πρόσθιος Χιαστός.

   Ο Ασθενής προσήλθε με έντονο πόνο στο Αριστερό Γόνατο και Χωλότητα. Η Κάμψη του Γόνατος δεν ξεπερνούσε τις 90 Μοίρες. Του είχε ήδη προταθεί από 2 Γιατρούς η ολική αντικατάσταση του Γόνατος Λόγω Αρθρίτιδας.

 

                                                                    

 

                                                                  

 

 

 

Αποφασίσαμε να Προχωρήσουμε σε Αρθροσκοπική αποκατάσταση Προσθίου Χιαστού, Έλεγχο των Βλαβών του Χόνδρου και Λήψη Τεμαχίων Υγιούς Χόνδρου για Καλλιέργεια Χονδροκυττάρων.

Παρακάτω φαίνονται οι Αρθροσκοπικές εικόνες της Μεγάλης Χόνδρινης Βλάβης του Έσω Μηριαίου Κονδύλου (Περίπου 3,5 χ 3,5 Εκατοστά), καθώς και το Νέο Μόσχευμα του Προσθίου Χιαστού

 

 

        

 

          

 

                         

 

4 Μήνες μετά έγινε Νέα Χειρουργική επέμβαση κατά την οποία έγινε Μεταμόσχευση των Καλλιεργημένων Χονδροκυττάρων στην Μεγάλη βλάβη στον Έσω Μηριαίο Κόνδυλο.

  • 1 Μήνα Μετεγχειρητικά ο ασθενής παρουσ’ιασε μεγάλη βελτίωση. Το Εύρος κίνησης του Γόνατος Βελτιώθηκε από 0 – 100 σε 0 – 130 Μοίρες ενώ ο πόνος από το Έσω Διαμέρισμά του Γόνατος εξαφανί΄στηκε.
  • Ο ασθενής ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης των μυών του Κάτω άκρου και βελτιώνεται μέρα με την Μέρα.

 

Εικόνες απο το Χειρουργείο:

 

    Καλλιεργημένα Χονδροκύτταρα σε σύριγκα μαζί με κόλλα ινίκης