Χρόνια Τενοντίτιδα οπίσθιων Μηριαίων (Δικέφαλος Μηριαίος – Ημιτενοντώδης ). Σύγχρονες Θεραπείες .

By: | Tags: | Comments: 0 | September 30th, 2019

Χρόνια Τενοντίτιδα οπίσθιων Μηριαίων (Δικέφαλος Μηριαίος – Ημιτενοντώδης ).
Σύγχρονες Θεραπείες .

Η Χρόνια Τενοντίτιδα των οπίσθιων μηριαίων ταλαιπωρεί και ανησυχεί παρά πολλούς ασθενείς κυρίως αθλητές υψηλού επίπεδου όπως ποδοσφαιριστές η sprinters.

Η Παθολογία της νόσου έγκειται  στην  υπερπαραγωγή υγρού στην περιτονία των τενόντων οι οποίοι εκφύονται  από το  ισχιακό κύρτωμα. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται  στην περιοχή  έκφυσης των οπίσθιων μηριαίων ,στην περιοχή  του γλουτού. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την παρατεταμένη καθιστική θέση , ενω οι αθλητές παρουσιάζουν πόνο στην διάταση των οπίσθιων μηριαίων.

Συνήθως ο πόνος περνάει  μετά από το ζέσταμα και κατά την διάρκεια της  άθλησης  μπορεί να τους ενόχλει λιγότερο αλλά αμέσως μετά την άσκηση ο πόνος επιδεινώνεται και προκαλεί ακόμα και χωλότητα.

Μια νέα θεραπεία πολύ πρωτοποριακή  έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται. Η θεραπεία αυτή έγκειται στην διαδερμική ηλεκτρόλυση των τενόντων η όποιοι πάσχουν.

Η  μέθοδος ονομάζεται  μέθοδος ΕPTE  ,
https://www.electrolisisterapeutica.com/en/what-is-epte/ η EPTE είναι η εταιρεία που έχει εφεύρει το μηχάνημα η μέθοδος γίνεται δια βελονισμού   υπό υπερηχογραφικής Απεικόνισης (ULTRASOUND) όπου κατά την διάρκεια  ο γιατρός εντοπίζει την περιοχή της βλάβης εισχωρεί μέσα λεπτή βελόνα και μέσα από την όποια διοχετεύει γαλβανικό ρεύμα το όποιο έχει αντιφλεγμονώδης και Αναλγητική δράση,  παράγοντες  η όποιοι προκαλούν θεαματική βελτίωση του πόνου και της νόσου.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται κύριος σε αθλητές  δεν χρειάζεται ο αθλητής να μένει εκτός προπόνησεων εκτός σε ορισμένες περιπτώσεις μια με δυο ημέρες, και συνήθως τα συμπτώματα και η βελτίωση είναι άμεση.

Η μέθοδος συνήθως απαιτεί να  γίνεται σε τρεις συνεδρίες  η οποίες απέχουν ανάμεσα τους μια εβδομάδα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ενθαρρυντικό.